07 juillet 2007

Reisbureau dupeert Marokkoreizigers
De Consumentenautoriteit roept consumenten op alert te zijn bij het boeken van vluchten naar Marokko via de Duitse reisaanbieder Ufoflug. Via ConsuWijzer zijn tientallen meldingen ontvangen van gedupeerde en verontruste consumenten. Consumenten zijn gedupeerd omdat vluchten die wel al zijn betaald niet zijn uitgevoerd. Verontruste consumenten die al een vlucht hebben geboekt vragen zich af of de vlucht wel zal doorgaan. De afgelopen dagen bleek het niet mogelijk contact te leggen met de Duitse reisorganisatie Ufoflug, ook niet via Duitse zusterorganisaties van de Consumentenautoriteit.
De Duitse politie is inmiddels een onderzoek gestart naar Ufoflug. Ook vluchten vanuit Duitsland, België en Spanje die geboekt waren bij Ufoflug zijn de afgelopen dagen geannuleerd. ConsuWijzer informeert consumenten hierover, aangezien het nog wel mogelijk is om een vlucht naar Marokko te boeken via de website van Ufoflug. Consumenten die voor de komende dagen een vlucht hebben geboekt bij Ufoflug, kunnen bij Luchthaven Schiphol informeren of hun vlucht wel doorgaat.
Consumenten die gedupeerd zijn kunnen hiervan aangifte doen bij de politie in hun woonplaats. De Duitse politie raadt Nederlandse consumenten aan de volgende gegevens te vermelden:
Zoveel mogelijk bewijs dat als ondersteuning van de klacht kan dienen; bijvoorbeeld een kopie van het vliegticket en een bewijs van betaling.
Het zaaksnummer van het onderzoek van de Duitse politie: 500000-085855-07/2
Naam van de zaakbehandelaar bij de Duitse politie: de heer Grams.
Adres van de politie in Dusseldorf: Polizeipräsidium Düsseldorf, Jürgensplatz 5-7, 40219 Düsseldorf