26 janvier 2009

Cross Mundos ontvangt de Emancipatieprijs

De jaarlijkse Emancipatieprijs van VO.E.M. werd dit jaar uitgereikt aan Cross Mundos, het centrum voor mundiale vorming in Tongeren.

De Emancipatieprijs prijs wordt overhandigd aan twee mensen en/of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om allochtonen en autochtonen dichter bij elkaar te brengen en hen hebben geholpen om in solidariteit voor elkaar op te komen.
De jury selecteerde dit jaar elf genomineerden. Ze koos er voor om de prijs uit te reiken aan de vrijwilligersorganisatie Cross Mundos vzw, het mondiaal centrum aan de Hasseltstesteenweg in Overrepen - Tongeren. Sonja Schepers ontving de prijs uit handen van de Vlaamse minister van inburgering Marino Keulen.

"Er is geen geld aan verbonden maar het is wel een serieuze erkenning voor vijf jaar hard werken." reageert een duidelijk blije Sonja Schepers. Zij richtte vijf jaar geleden Cross Mundos op als ontmoetingsplaats voor verschillende culturen. Vandaag kan je er terecht voor een brede waaier aan activiteiten.

De genomineerden

Dhr. Hicham El Mzaihr
Mevr. Lamrabet Rachida
Een vrouwelijk trio Mevr. Brigit Kennis, Mevr. Corinne Schrauwen en Mevr.Anja Pluym
Het project ‘Thuis in de stad’ is een samenwerking tussen het ‘Onderwijsproject van de Auschwitz- Stichting en een aantal leerkrachten uit het stedelijk onderwijs in Antwerpen
Vzw Cross Mundos
Dhr. Jamal Eddine Ryane, plateforme-mre ; Nederland
Een duo, Dhr. Sylvain Peeters, voorzitter van het Willemsfonds en dhr. Sedat Kaya, voorzitter van de UTV
Mevr. Nadia Fadil